[RÖPORTAJ] Mania No.1: EXO'nun Kahve Manyakları: Xiumin kahve arkadaşı Luhan ile buluşur






EXO'dan Xiumin (25) Luhan'a ait gözleri genişletmek için rahat bir şekilde kahve kabını gösterir.Ama su ısıtıcısını tutarken, Xuimin aniden güler ve "Bir şeyler iyi gitmiyor gibi." der.

Takımın en büyük üyeleri Xiumin ve Luhan kahveye olan sevgilerinden dolayı fanlar arasında "Kahve manyakları" olara bilinirler.Yemek sonrası zorunludur, ama onlar ayrıca çalışmaya başlamadan önce bittikten sonra da kahve içerler.Onlar eğer o gün içerisinde kahve içmemişlerse dillerinin üstünde diken varmış gibi hissettiklerini söylediler. 



Xiumin ve Luhan ne tür bir kahveye aşık olmuş olabilirler?Özel albümleri Miracle in Devember sırasında, onların yoğun günlük yaşanlarının ortasında, biz bu ikiliyle Seul Hannamdong'ta barista akademisinde buluşmaya karar verdik.
Kapıyı açıp girdikten sonra, kahvenin çekici kokusunu aldık.Xiumin, gerçekten barista dersi almış olacak ki kahve aletleri, espresso makineleri ve diğer şeylerinin yanında duruyordu.

Röprtajdan önce, "Bize yeteneklerinizi gösterin" sorusunu yönelttik, ve Xiumin hızla bir filtre üzerinde ince öğütülmüş kahve çekirdeklerini espressoya doldurdu.Luhan başlangıçta biraz karıştırdı çünkü bu onun ilk kahve yapışıyıydı, ama kısa sürede toparladı ve devam ettirdi.Daha sonra espresso ve süt köpüğü kullanarak, dikkatle latte sanatını tamamladılar. [Yaptıkları kahve şu tarzda
http://baristajam.com/wp-content/uploads/2013/05/621934cec81b11e28d7d22000a1f981a_7.jpg EXO özel ggfjhk )

Kahve yaparken nasıl hissettiklerini sorduğumuzda Xiumin gülerek, "Her ay ziyaret etmeme rağmen hep aynısı oluyor.Nasıl yapılacağını biliyorum ama bedenim bilgimi takip
etmiyor.Birgün uygun şekilde öğreneceğim." dedi ve Luhan, "Zor ama eğlenceli." diyerek ekledi.

Xiumin ve Luhan kahve içmekten zevk alıyorlar.Sabah gözlerini açtıkları zaman, bir fincan kahve istiyorlar ve çıkışlarından sonra bilr kahve içmeye zaman bulmuşlar.Bu sırrı paylaşacak olursak, bu çift sakin bölgelerde birlikte vakit geçiriyorlar.

"İlk kahve içtiğimde insanların neden acı bir şeyler yemek istediğini merak ettim.Ama defalarca aramam sona erdi.Acı olduğunu söyleyebilirsin ama güzel."-Luhan

Tatlı pasta ve kurabiyelerle birlikte yoğun kahve mükemmel bir kombinasyon.Bence ekmek de olabilir...."-Xiumin

"Yüzüm sabahları şişmiş oluyor.Ama ne zaman soğuk kahvemi içsem şişkinlik solmaya başlıyor.Acı kahve benim zevkime uyuyor."-Luhan

Bu Hallyu Yıldızları için, kahve ne olursa olsun ellerinden alınamaz bir arkadaş gibi.Yorucu yolculuklarında daha az uyku ile çalışmak zorunda oldukları zaman, kahve enerjilerini geri getiriyor.Onlar fiziksel olarak yorgun oldukları zaman, sahnede Growl performansını gerçekleştirmek için gerekli olan enerjiyi kahve ile yenilenerek sağlıyorlar.

Xiumin, " Yorgun olduğum zaman kahve içince gingseng etkisi(Çin'de bir bitki) ile güçlendirilmiş gibi hissediyorum." ve "Uyanık hissediyorum." dedi.

Xiumin ve Luhan genelde acı kahveyi severler.Onlar espressonun acı olduğunu söylediler, ama istenmesinin sebebinin bağımlılık yapan faktörden dolayı olduğunu söylediler.İçine şurup koyalı belli bir süre olmuş.Onlar ağızlarında acı tatla nasıl yaşadıkları söylediler.Ve bu nedenle hayatın acı taraflarını tatmaları gereken yaşa ulaşmışlar.

Xiumin, "Ruh halime göre tercih ettiğim kahve değişiyor.Ne zaman yağmur veya kar yağsa, cappuccino tercij ederim ve bitkin veya yorgun hissettiğim zamansa bir fincan yoğun espressoyu tercih ederim.Karı gördüğüm zaman, cappuccino üzerindeki beyaz köpükler aklıma gelir.Yorgun olduğumda espresso içerken gingseng tüketmiş gibi enerjik hissediyorum." dedi.

Luhan, "Beni rahat hissettirdiği için kahve içmeyi seviyorum.Yoğun programları arasında kahve içmek benim için önemlidir.Ne zaman programım olmasa, 'Kahve arkadaşım' Xiumin ile birlikte yakın bir kahveciye gideriz." dedi.

Başka ortamlardaki 20li yaşlarındaki erkekler gibi, onlarda futbol hakkında konuşurlarken, arabalardan, müziklerlerden,ve günlük olaylardan konuşurken iki fincan kahve sipariş ediyorlar.

Xiumin kahve içmeyi seviyor ve bir barista olmak istiyordu, geçen sene barista akademisini ziyaret etti.Geri dönüş hazırlıkları sırasında her küçük bir fırsatta gider ve nasıl kahve yapıldığını öğrenir.

Xiumin Ethiopian Yitgacheffe'yi özellike sevdiğini belirtti ve "başlangıç ve bitiş tadı çok farklı" dedi.

Luhan kahve mağazasında kahve kokusunu içine çekerken,Xiumin kahve tadına aşık oldu. Bazen onlar bir kahveye gidiyor ve çevreden aldıkları ilgi sırasında kahve içiyorlar.

"Özgürce dolaşmak için pek vaktimiz olmuyor ama kahveyi doğrudan kafede içmek çok daha iyi oluyor." dediler.

"Sadece müziğin çaldığı veya iç mimarisinin güzel olduğu ortamlar oluyor.Bir kafe içerisinde dinlenerek kahve iiçmek gerçekten iyi hissettiriyor." -Luhan

Kahve hala bu ikisi arasında meraklandırıcı bir şey.

Xiumin çeşitli ülkelerden gelen kahve çekirdekleri içe iti bir barista nasıl olunur öğrenmek
istediğini söyledi.Şansı olursa kendi kahve dükkanını kurmak istiyor.Ne zaman olduğu sorulunca "Bunu kesin olarak denemek istiyorum, ama bu gelecek hakkında konuşmak olur." şeklinde cevap verdi. (Büyük konuşmak istemem demek istemiş heralde ahahafhg)

Röportajın sonuna doğru, Xiumin'in geleceğe dair planlarına olan merakımız büyüdü, ama başka bir zaman zorlamaya karar verdik.O şuan, imajını korumak isteyen bir star.Daha sonra konuştuğumuz zaman, Xiumin'in bizim için yapacağı kahveyi tatmayı umuyoruz.Muhtemelen o zaman bile kendisi 'Kahve arkadaşı Luhan' ile birlikte olur.

via:EXO Germany
TR ÇEVİRİ: EIEN

0 yorum: