Lay- The Celebrity Röportajı Türkçe Çevirisi




Lay, müzisyen olma hayaline bir adım daha yaklaşıyor!

EXO'nun parlak performanslarından sorumlu kişi. grupta görkemli dans hareketleriyle göz önünde olsa da, o bir gün sahnede şarkı söylemeyi düşleyen genç bir adam.Besteciler ile doğrudan çalışmak, Bakwon Arcade'de müzik aletleri seçmek, müzikli kafede dinlenmek..Hayallerine doğru koşan Lay'in hayatından birgün.

Sabahın erken saatlerinde, Layin bulunduğu stüdyodan güzel melodiler dışarıya duyuluyordu.Lay'e beste konusunda yardım olan Maxx Song ve An Seoung Chan önceden hazırlanmışlardı."Kısa zaman önce, biz Lay'le birlikte bir doğaçlama melodi yaptık.Bugüm birbirimizden bir şeyler öğrenmek için toplandık."

Çekimlerden 10 dakika önce, Lay kayıt stüdyosuna geldi ve kendi dizüstü bilgisayarını getirdi."Hyung lütfen bir kez dinleyin.Nasıl? İyi mi ?", "Hyung, bu makineyi nasıl kullanıyorsun? Bir kez denesem olur mu?" Eşyalarını yere koymadan önce, bir melodi için ilham kaynağı olduğunu söyledi ve bestecileri aramaya gitti.

Lay küçük yaşından beri şarkı bestelemeye karşı ilgili ve 100ün üzerinde şarkı besteledi.Yixing 13 yaşından beri şarkı bestelemekle uğraşıyor ve 100den fazla bestesi var.Ama o hala tam anlamıyla öğrenebildiğini düşünmüyor.Şarkıların çok iyi olmadığını düşünüyor ve bunu alçakgönüllükle söylüyor.Yurtta, Chanyeol ve Chen ile birlikte şarkı yapıyor ve onlar düzenleme konusunda Lay'e yardımcı
oluyorlar.Bu işi daha önce birçok kez yapmışlar.

Maxx Song, köşede Lay'in hikayesini dinleyen biri olaraktan bir ara Yixing'in besteleri için; "İlk başta Yixing Çinli olduğu için kültürlerimizin farklılıklarından dolayı endişeliydim.Ama şarkıları dinleyince kültür farklılıklarını hissedemeyeceksiniz'' dedi.

Yixing, üzerinde çalıştığı şarkının ezgisini bitirebilmek için gitar ve klavye kullanarak bir saatten fazla zaman geçirdi.Arada, zaman geçirmek için EXO şarkıları çalarak dinlendi.Meşgul olduğu için 24 saat onun için yeterli değil ve şu an Lay için en iyi iyileşme zamanı.

"Bugün Nakwon Arcade'ye istediğim gitarı almaya gideceğim!"

Lay'in gözleri, Nakwon Arcade'ye geldiğinde kocaman oldu.

Etrafındaki müzik aletlerine bakarak, "Ben profesyonelce beste yapmakla ilgilendiğimden beri çeşitli müzik aletleriyle ilgilenmeye başladım, gitar ya da bateri buna örnek.İkisini de istiyorum." dedi.

Mağazanın önündeki piyanoyu görünce çocuk gibi yanına koştu ve 'Miracles In December'ı çalmaya başladı. Melodili müzik Nakwon Arcade'de seslerini yükseltti ve ortamı bir konser salonuna çevirdi.Bu andan itibaren, Layîn kimsenin bilmediği bir yönünü keşfettik.

"İşte bu!" Uzun bir arayıştan sonra Lay, Walden D550CE adında bir gitar seçti.Son zamanlarda, kendi bestelerini yapmak için bir giatara ihtiyacı vardı ve bu gece tamamen bitirmek istediğini söyledi.O güneş batıncaya kadar Nakwon Arcade'de kaldı.İstediği gitarı seçtikten sonra, ziyaret etmek istedikleri kafeye gitmek için yola çıktılar.Orada, çok sayıda LP kayıtlarını görünce kendini kaybetti.

"VAOVVV! Gerçekten harika.Küçükken babamın evinde duyduğum şarkı kayıtları bile var.Bugün, burda, istediğim tüm şarkılarını dinleyeceğim."

Kafe sahibinden izin aldıktan sonra, Lay LP kayıtlarına bakmaya başladı.Müzik dinlerken tüm her şeyi unuttu.Gözlerini kapatarak, müziğin ritmini dinledi, o kadar derinden daldı ki çekimleri olduğunu unutmuştu.Menejerin daha sonra program var acele et uyarısına rağmen Lay bu sözlerden pek etkilenmiş gibi gözükmüyordu.

Son olarak, Lay Beethoven'in müziğini seçti."Beethoven gerçekten mükemmel bir kişi.Böyle harika müzik parçalarını nasıl oluşturduğunu düşünemiyorum bile.O benim ilham kaynağım.

Lay, insanların bir ömür boyu kalbinde taşıyacağı, Beethoven'ın müzikleri gibi müzikler yapmak istiyor.Herkesin seveceği sadece bir şarkı oluşturmak bile, kısa bir zamanda yapılacak bir şey değil.Lay,
kafasındaki şarkı ile, hayallerine doğru çalışacağını söyledi.

cr:boon_yi
TR Çeviri:Eien
İzinsiz, kaynak belirtmeden kullanmayınız!


0 yorum: